10. Kaleidoszkóp Versfesztivál Blog

Marthy Barna sétája a vers és annak 2008-as budapesti fesztiválja körül. „ A nagy költők nem ködösítenek, inkább olyanok, mint az aranymosók, vagy az alkimisták, akik ugyanazon alapanyagokból dolgoznak, mint amikből minden ember éli életét nap mint nap".

Friss topikok

  • tropgyi: A szembenlévő üzletház bővelkedett "Európai Kultúrfővárosi Termékekben.." Ott próbáltam ki magam -... (2010.10.27. 00:45) Aranyláz Pécsett
  • Robi: Sajnos nem talaltam mas forumot,ahol hozzaszolhatnek... Eloszor vagyok a Versfesztivalon.Nagyon-na... (2008.10.17. 00:20) Versfesztivál, szerda: műélvezet és igazi

Sokszínű Kaleidoszkóp: kész a versenyprogram

2010.09.27. 20:30 | verslábas | Szólj hozzá!

14 hazai és határon túli város vesz részt 30 versszínházi előadással, 10 vers- és világzenei koncerttel és versfilmekkel a Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyprogramjában. A Kaleidoszkóp valóban sokszínűnek ígérkezik: performanszok, egyéni és társas előadóestek, koncertek és mozgóképes alkotások mellett számtalan versmondó egyéni előadása látható, hallható majd - jelentette be Lutter Imre fesztiváligazgató, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke.

A Pécsi Ifjúsági Központban október 12-én startoló fesztivál  verseny-programjában minden eddiginél több hivatásos társulat, előadó és zenekar kapott helyet. Versszínház kategóriában találkozhat a közönség például a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházzal, a budapesti Holdvilág Kamaraszínházzal, a szabadkai Életjel irodalmi élőújság – Csáth Géza Baráti Társaságával, Laczkó Teklával, a Szatmárnémeti Északi Színház tagjával, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével, de versenyez Rékai Nándor színész, Orbán Júlia, Varga Kata-Lina előadóművész és Torma Mária Magiszter Versmondó is. Verszene kategóriában ringbe száll a Csillag születik felfedezettje, a Kávészünet együttes, a Szilágyikata Kísérleti Tánczenekar, az Eastern Station, vagy a M.A.T.T zenekar. Hazai pályán lép fel a Pécsi Vígságtévők, az Escargo Hajója AlterNaív, Kovács Dorina és Papp Zoltán, a Tamás Éva Játéktára és az Apolló Kulturális Egyesület A-Team formációja.

A Kaleidoszkóp VersFesztivál színpadain ismert és népszerű művészek mellett hazai és határon túli, a színházi és a pódiumművész szakma által nagyra becsült alkotók, és művészi hivatást választó fiatalok is bemutatkoznak. Megannyi kuriózummal kecsegtet a fesztivál a versenyprogramon túl is, csak két példa: mainstream és underground – VersBarátok Közt az RTL Klub sorozatsztárjainak előadásában, és nemzetközi premierként Shakespeare szonettjeinek teljes megzenésítésű előadóestje Mátyás Zsolt Imre színművész (Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház) és a Theatron – Varázshegy produkciójaként.

A teljes program megtalálható a www.versfesztival.hu oldalon. A versmondás és a versfilmek versenyére október 1-ig lehet még jelentkezni.

Magyar Versmondók Egyesülete
vers.hu
versfesztival.hu
versradio.hu
versmondo.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://versfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr472327841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása