10. Kaleidoszkóp Versfesztivál Blog

Marthy Barna sétája a vers és annak 2008-as budapesti fesztiválja körül. „ A nagy költők nem ködösítenek, inkább olyanok, mint az aranymosók, vagy az alkimisták, akik ugyanazon alapanyagokból dolgoznak, mint amikből minden ember éli életét nap mint nap".

Friss topikok

  • tropgyi: A szembenlévő üzletház bővelkedett "Európai Kultúrfővárosi Termékekben.." Ott próbáltam ki magam -... (2010.10.27. 00:45) Aranyláz Pécsett
  • Robi: Sajnos nem talaltam mas forumot,ahol hozzaszolhatnek... Eloszor vagyok a Versfesztivalon.Nagyon-na... (2008.10.17. 00:20) Versfesztivál, szerda: műélvezet és igazi

Átadták a Kaleidoszkóp-díjakat

2008.10.20. 20:49 | verslábas | Szólj hozzá!

Felhőtlen hangulatban zárt a VersFesztivál a Merlin Színházban, a jubileumi rendezvényt rendhagyó módon, direkt marketinges külsőségek közepette fejezték be. Az esten a résztvevők nem kevesebbre vállalkoztak, mint arra, hogy eladják a verset. Irónia, humor, jövőkép, marketing – ez volt a mottója a 10. Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál vasárnap esti záróakkordjának, amelyet Kinizsi Ottó, a Magyar Versmondók Egyesületének kreatív alelnöke, Lutter Imre fesztiváligazgató, ügyvezető elnök és a Momentán Társulat mutatott be Kultilevel marketing címmel. Az esten Németh Kristóf, mint a most kitalált kulturális marketing atyja jelent meg, Huzella Péter többek között Zalán Tibor Elátkozott vonat című versének megzenésítésével jelezte, hogy talán senki nem tudja, hogy vakvágány-e, amit a költők és előadóművészek képviselnek, Bakos-Kiss Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója pedig az Eljött az óra című musical slágerrel erősített rá, hogy itt az ideje a még erősebb lépéseknek.

Hatalmas külsőségek közepette adták át a Kaleidoszkóp VersFesztivál fődíjait. Versszínház kategóriában Kaleidoszkóp-díjat kapott a temesvári Csiky Gergely Színház "Ködszurkáló" című előadásáért, amelyet Mátyás Zsolt Imre színművész mutatott be, és a KB 35 Inárcs társulata "Ki vagyok én" című előadóestjéért. Versmondásban Jánosi Mártonnak, a verszenék közül a Kelemenék szlovákiai együttesnek ítélte oda a szakmai zsűri a rangos elismerést. Színészi különdíjat kapott Rékai Nándor, rendezői különdíjat Papp Gábor, verszenei különdíjban az Igricek együttes és Taskovics Judit részesült. Különdíjat vehetett át még a Radikális Szabadidő Színház, az Adyák Színpad, a Győri Ifjúsági Versmondó Műhely és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A versmondás kategóriájában különdíjas lett Turóczi Eszter, Király Viktória, Czigány Zsuzsanna, Árvai Péter, Simonyi Lili, Papp Emese, Hosszú Katalin és Mach András.

A Kaleidoszkóp VersFesztivál hetén közel 300 előadó lépett színpadra. Világcsúcsot állított fel közel 5 napos folyamatos versmondással a Magyar Versmondók Egyesülete a Rubophen Versíró Versennyel, és megnyitotta kapuit az Első Magyar Versszínház, amelynek fővédnöke Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke, a Verskultúra Lovagja.

 

Lutter Imre

 

A bejegyzés trackback címe:

https://versfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr5723696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása